11 Şubat 2017

İnternette Satış İçin Şirket Kurmak

Dijital dünyadaki gelişmeler girişimcilerin dikkatini çekerek, ticaretin yapılma şeklinin değişime uğramasına yol açtı. Dijital dünyadaki insanların online alışverişe yönelmesiyle, internetten satış yapmak için şirket kurmak isteyen birçok girişimci, dijital bir mağaza açarak e-ticaret sektörüne adım atıyor.

İnternet üzerinden satış yapabilmek için şirket kurmak, geleneksel ticaret ile karşılaştırıldığında maliyet açısından çok daha karlı bir girişim imkanı sunuyor. Birçok fiziksel mağaza sahibi için e- ticaret sistemi, işleri büyütmenin ve satışları artırmanın en önemli yollarından biri haline gelmiştir. İnternetten satış yapabilmek için şirket kurma adımlarını inceleyelim:

Şirket Kurma 

İnternetten satış yapmak nedeniyle şirket kurmak, bir şahıs veya anonim ya da limited şirketi olması ayırt edilmeden, internette satılacak ürünlerin vergilerinin ödenmesi amacıyla zorunludur. Fiziksel bir mağazanız varsa, farklı bir şirket kurmak zorunda olmadan ürünlerinizi dijital mağazanızda satışa sunabilirsiniz. Daha önce paylaştığımız şahıs şirketi nasıl kurulur başlıklı içeriğe göz atın.

Domain Ve Hosting Hizmeti Alma

Şirket kurma sürecinizde öncelikli olarak siteniz adına bir isim yani domain tescil ettirmeniz, ardından da bu domain için bir hosting hizmeti satın almanız gerekiyor. Domain tescil ettirirken genelde bir yıllık kiralama işlemi yapılsa da, geleceğe yönelik bir plan yapıyorsanız uzun süreli kiralamanız önerilir. Hosting sunucu altyapınız olmadan siteniz için domain oluşturamazsınız. Bu durumda sitenizin internette yayınlanamayacağını da belirtelim.

Ürün Veya Hizmet Seçimi

Online satış yapmak için şirket kurarken satışını yapacağınız ürün veya hizmeti de belirlemeniz gerekiyor. E-ticaret sitenize ekleyeceğiniz ürün konusunda sınır bulunmamaktadır. Bu durum online satış sitenizi fiziki mağazanıza göre çok daha avantajlı kılmaktadır. 

Bütçe

Online satış yapmak için şirket kurmadan önce bütçe oluşturmalısınız. Sistemin tamamlanmasına kadar ki tüm aşamalarda oluşacak giderleri hesaplayıp buna göre bir bütçe oluşturmalısınız. Bütçenizi kendi stratejinize göre belirleyebilirsiniz. İlk etapta daha düşük bir bütçeyle yola çıkabilirsiniz. İşlerinizin gelişimine bağlı olarak gelecekte daha büyük bütçelerle yeni stratejiler belirleyebilirsiniz. 

Ödeme Seçenekleri

Şirket kurmadan önce, sitenizde kullanacağınız ödeme seçeneklerini de belirlemeniz gerekiyor. Nitekim, ödeme ve kargo seçeneklerine göre, bir banka şubesine giderek e-ticaret şirketiniz için bir hesap açtırmanız ve bir kargo şirketiyle anlaşmanız gerekebilir. Ayrıca kredi kartı ile ödeme kabul edecekseniz, bankalara sanal POS başvurusu yapmalısınız. Bunu yapabilmeniz için de bankanın kriterlerine uygun bir e-ticaret sitesine sahip olmalısınız.

Yazımızın bu kısmına kadar bahsettiğimiz durumları çözüme ulaştırarak şirketinizi kurup, online olarak karlı satışlar yapmaya başlayabilirsiniz