Fiziksel Mağazanızı İnternete Nasıl Taşırsınız ?
Geleneksel ticaret sisteminde fiziksel mağazaya sahip olan firmalar, markalarını e-ticaret sistemine taşımaya devam ediyor. İnternet kullanıcıların sayısının fazlalaşması ve bu kullanıcıların zamanının çoğunu bu mecralarda geçiriyor olması, markaların e-ticaret sistemine geçiş yapmasını neredeyse zorunlu bir hale getirdi.
Markalarını e-ticaret sistemine taşımadan önce bu firmaların farklı çalışmalar yapması gerekiyor. Zira, iki sistemin ana noktası ticaret olsa da iki sistemin birbirinden farklı dinamikleri var. E-ticaret sisteminde mağazanız gün içerisinde hiç kapanmadan hizmet verecektir. Bu durumu göz önüne alarak bazı çalışmalar yapmanız gerekiyor. Bu yazımızda bu konuda yapılması gerekenleri inceleyeceğiz. Size daha faydalı olması açısından eticaret sitesi nasıl kurulur içeriğine ve eticarette yapılan hatalar içeriğine bakmanızı tavsiye etmekteyiz.
Sermaye Yaratmalısınız
Yeni bir mağaza açıyor olmanız yeni giderlere neden olacaktır. Bu konuya istinaden e-ticaret sistemi için fiziki mağazanıza göre farklı harcamalar yapacaksınız; bunları iyi tespit etmelisiniz. Eticaret Sitesi Tasarımı-Yazılımı, site altyapısı, sanal POS maliyetleri, güvenlik sertifikaları, reklam, pazarlama ve kargo çalışmaları için belirli bir bütçe ayırmanız gerekiyor. Ayrıca bu sistemi yürütebilmek için çalışanlara ihtiyacınız olacak, çalışanların giderlerini de hesaba katmanız gerekiyor.
Yeterli Sayıda Bir Ekip Mevcut Mu ?
Sitenizi ilk kurduğunuz zamanlar çalışmalarınızı birkaç kişi ile yönetme konusunda zorluk yaşamazsınız. Zira, markanıza ilgi arttıkça yeni ekip arkadaşlarına ihtiyacınız olacaktır. Bu konuda oluşacak maliyetleri öncesinden iyi kurgulamanız gerekiyor.
Ürün Talebine Cevap Verebilecek Misiniz ?
İnternette mağazanızı açtıktan sonra müşterilerinizin siparişleriyle ilgilenmeniz gerekiyor. Stoklarınızın talebi karşılaması gerekecek. Bu konuda nasıl bir hazırlık yapacaksınız ? Dijital mağazanızda yer alan ürüne sipariş geldikten sonra ürünün stokta bulunmadığını fark ederseniz ciddi bir sorunla karşı karşıya kalırsınız. Buna istinaden bu konuya özen göstermeniz gerekiyor.
Dijital Pazarlama Hakkında Ne Kadar Bilgilisiniz ?
İnternet kullanıcıların yoğun olarak bulunduğu mecralarda, markalarınızın tanıtımını doğru bir şekilde yapabilmelisiniz. Sosyal medya platformlarında içerik üretmeli, Google ve sosyal medya(Facebook, instagram) reklamları ile marka bilinirliğinizi artırmanız gerekiyor. Bu konularda bilgi sahibi değilseniz ajanslardan veya freelance hizmet veren şahıslardan hizmet alabilirsiniz. Eticaret sitesi reklamı nasıl yapılır başlıklı içerikte bu konu hakkında detaylı bilgiler verdik.
Müşteri Hizmetleri
Müşterilerinizin markanızla yaşadığı deneyimler sonrasındaki geri dönüşleriyle ilgilenmelisiniz. Şikayet, öneri ve isteklerle ilgilenirseniz müşterileriniz ile aranızda güçlü bir bağ oluşturup, gelecekteki satışlarınız için olumlu referanslar edinirsiniz.
Siparişlerin Gecikmemesi
Ürünlerinizi veya hizmetlerinizi vaad ettiğiniz zaman içerisinde müşterilerinize ulaştırmanız gerekecektir. Bu durumun tersi gelişirse sitenizden alışveriş yapan müşteriniz ilerleyen zamanlarda, firmanızdan başka bir ürün almak konusunda soru işaretleri taşıyacaktır.
İstatistiklerin Gücü
Belirli aralıklar ile mağazanızda gerçekleşen işlemleri rapor halinde inceleyip, gelecekte yapacağınız çalışmaları bu veriler doğrultusunda planlarsanız daha sağlıklı sonuçlar elde edeceksinizdir.
Eticaret gizmetlerimizden faydalanmak için ilgili sayfaya göz atın ya da bize ulaşın.