E-ticaret Yapmak Kolay Mıdır ?

13 Şubat 2017






E-ticaret sisteminin avantajlarının fark edilmesiyle bu sistemdeki rekabet gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Nitekim, sıfırdan bir E-ticaret sistemi oluşturmak veya hali hazırda bulunan fiziksel mağazasını dijital dünyaya taşımak isteyen girişimcilerin en çok merak ettiklerinden biri de “E-ticaret kolay mıdır?” sorusunun cevabıdır. Başlarken eticaret nedir makalemize de bakın.

E-ticaret sisteminin geleneksel ticaret sistemine göre birçok avantajı olsa da, e-ticaret sistemini yürütmenin kolay olduğunu söylemek gerçekle pek bağdaşmayacaktır. Geleneksel ticaretin kendine has zorlukları olduğu gibi E-ticaret sisteminin de kendine has zorlukları bulunmaktadır.

E-ticaret sisteminizi kurduktan sonra sorunsuz bir şekilde ilerlemeniz için de bazı konuların üzerinde durmanız gerekiyor. Şimdi bu sistemi daha sorunsuz yönetebilmek adına neler yapabileceğinizle ilgili size fikir verebilecek noktaları inceleyelim.

Bir Ekip Oluşturacak Mısınız ?

E-ticaret sitenizin tüm işlerini yönetebilmek adına bir ekibe ihtiyacınız olacaktır. Ürün yönetimi, sipariş takibi, pazarlama ve reklam çalışmaları, içerik üretimi ve sitenin güncellemesi için zaman ayırmanız gerektirecektir. Tek başınıza bu iş yükünü kaldırıp tüm işlere bir ekip çalışması yapmadan yetişemeyebilirsiniz.

Tek işiniz siteniz değilse daha da fazla zorlanabilir ve bir ekibe ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu duruma istinaden E-ticaret sitenizdeki işlerinizi yürütebilmeniz için birden fazla kişiyle bir ekip oluşturabilirsiniz.

Rakip Firmalarla Rekabet

Bulunduğunuz sektörde araştırmalar yapıp rakip firmaları iyi analiz etmelisiniz. Rakip firmaların nasıl çalışmalar yaptığını ve hedef kitlelerinin davranışları hakkında fikir edinmeniz rekabette işinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca bu rekabet ortamında çalışmalarınıza zaman ayırmanız gerekecektir. E-ticaret sistemindeki tecrübelerinizi gözden geçirmeniz gerekiyor. Yeterli olmadığınızı gördüğünüz noktalarda ekip oluşturarak eksiklerinizi giderebilirsiniz.

Pazarlama Ve Reklam Çalışmaları

Sitenizi insanlara duyurmak yani marka bilinci oluşturmak adına reklam ve pazarlama çalışmaları yapmanız gerekiyor. Bu noktada tecrübeniz varsa önemli bir avantaj sağlayacak olsanız da zamanla istatistikleri inceleyerek de stratejiler üretebilirsiniz. Bu noktada en önemli nokta doğru hedef kitle seçimi yapıp bu doğrultuda reklam ve pazarlama çalışmaları yapmak olacaktır. Bu çalışmaları yürütmek adına yeterli donanıma sahip olduğunuzu düşünmüyorsanız, bu alanda bilgili bir ekip arkadaşı ile çalışabilirsiniz veya bu konuyla alakalı dışardan profesyonel bir hizmet alabilirsiniz. Google ads danışmanlığı, Facebook reklam hizmeti ve Instagram reklam danışmanı sayfamızdan detaylı bilgi edinin.

Sermayeniz Yeterli Mi ?

E-ticaret sistemi kurarken de aynı fiziki mağaza kurulma aşamasındaki gibi belli bir sermayeye ihtiyacınız olacaktır. Bu harcamaları analiz ederek yeterli sermaye oluşturup oluşturamayacağınızı değerlendirmeniz gerekiyor. Gelin bu harcamalara göz atalım:

. Site için yapılacak domain, hosting, web tasarım harcamaları
. Pazarlama ve reklam çalışmaları için bütçe
. Ekibinizdeki çalışanların ücretleri
. Depo ve stok giderleri
. Yazılım giderleri
. Şirket kurarken yapılacak evrak harcamaları
. Muhasebe masrafları
. Kargo sistemi için yapılacak harcamalar
. Banka anlaşmaları ile ilgili harcamalar

Eğer uygun fiyatlı bir eticaret yazılımı arıyorsanız hazır eticaret sitesi paketlerimize bakabilirsiniz. Tam donanımlı bir danışmanlık için de eticaret danışmanlığı sayfamıza göz bakın ve bize ulaşın.