E-Ticaret Sitesi Açarken Yapmamanız Gerekenler

01 Mart 2017






E-ticaret sitesinin kurulum aşamasında yapılan hatalar, girişimin uzun sürmeden başarısızlıkla sonuçlanmasına neden oluyor. Bu durumun yaşanmaması için, E-ticaret sitenizi kurarken gerekli dinamikleri yerine getirmeniz gerekiyor. Bu yazımızda, E-ticaret sitesi kurulum aşamasında yapılmaması gerekenlerin üzerinde duracağız. E-ticaret sitesi kurarken yapmamanız gerekenleri inceleyerek, daha iyi bir iş çıkartabilirsiniz. Daha önce de üzerinde durduğumuz eticarette yapılan hatalar makalemize bakmanızda yarar var.

Siteyi Sağlam Bir Altyapı Üzerine Kurmamak

E-ticaret sitenizin güçlü bir altyapıya sahip olması çok önemli bir unsurdur. Sitenizin tasarımı, yazılımı, kullandığınız ödeme sistemleri, güvenlik önlemleriniz gibi konular üzerinde titiz bir çalışma yapmalısınız. Sitenizi sağlam bir temel üzerine kurmak adına özenli çalışmanız çok faydalı olacaktır.
Siteniz güçlü bir temel üzerine kurulmazsa, oluşacak herhangi bir aksilikte siteniz çalışmayabilir ya da güvenlik açıkları oluşabilir. Hem markanızın maddi olarak zarar görmemesi için hem de imaj kaybı oluşmaması adına bu durumun yaşanmasına dikkat etmelisiniz.

Yeterli Sermaye Olmaması

Az bir bütçeyle bir e-ticaret sitesi kurulabilir; zira, arka plandaki işlerinizi idare edebileceğiniz, reklam ve pazarlama çalışmalarınızı destekleyebileceğiniz bir sermayenizin olmaması sorunlar yaşamınıza neden olacaktır. Sitenizin arka plan işleri, çalışan personelin giderleri, vergiler, ofis ve depo masrafları, lojistik masrafları, pazarlama ve reklam çalışmaları gibi birçok alanda harcamalar yapacaksınız. Bu aşamaları karşılayabilecek bir sermayenizin olması çok önemlidir. Bu sebeple girişiminizi yapmadan önce planlı bir şekilde sermayenizi oluşturmanız gerekecektir.

Vizyonun Belirlenmemesi

Markanız için bir vizyon belirlemeniz oldukça önemli bir durumdur. Belirli süreçlere yayacağınız geleceğe dair planlamalar yapmanız gerekecektir. Üzerinde çalışacağınız stratejilerinizle beraber firmanızın nerelere gelmesini istediğinizi planlamalısınız.

Pazarlama Ve Reklam Çalışmaları İçin Bütçe Ayırmamak 

E-ticaret sitenizi kurduktan sonra tüketicilere markanızı duyurmanız gerekecektir. Markanızı tanıtmanız ve tüketicilerde güven algısı oluşturmanız için pazarlama ve reklam çalışmaları yapmalısınız. Pazarlama ve reklam çalışmalarınız için de bir bütçe ayırmanız ve bu çalışmaları önceden kurgulamanız gerekiyor. 

SEO Çalışması Yapmamak

E-ticaret sitenizi Google üzerindeki aramalarda öne çıkarabilmek ve bu sonuçlar ile sitenize trafik sağlamak için en çok dikkat etmeniz gereken konulardan biridir. E-ticaret sitenizin tasarımında SEO çalışmalarına özellikle özen göstermelisiniz. Gerektiği takdirde bu konu hakkında daha profesyonel destek alabilirsiniz. SEO çalışmalarını doğru bir şekilde yapmazsanız, organik olarak trafik almakta zorluk çekebilirsiniz. 

Pazar Araştırması Yapmamak

Tüketicilerin ilgisini çekebilmek adına rakiplerinizden farklılaşmanız gerekmektedir. Sektörünüzdeki rakipleriniz üzerinde yapacağınız araştırmalar sonucunda, orijinal olmak adına yapabileceğiniz çalışmalar için fikirler edinebilirsiniz. Tüketicilere, rakiplerinizde bulunmayan unsurları sunmanız halinde ilgilerini çekebilirsiniz.